Nuoren Voiman tuore tuplanumero on naisten tekemä

Harmikseni huomaan, että sukkahousut lörpöttävät polvien yläpuolella eikä illuusiota kiinteistä reisistä pääse naistenlehti kansi 2015syntymään.” (Veera Koivaara)

Nuoren Voiman Naistenlehti (4-5/2015) liikkuu 40 denierin sukkahousuista Harper Leehen ja kaamosresepteistä Formula ykkösiin. Mukana eloisaa kaunokirjallisuutta ja syviä kirjakatsauksia. Haastattelussa dekkaristinakin tunnettu Marja-Sisko Aalto, käännösrunoja ruotsalaiselta Athena Farrokhzadilta ja pienoisesseissä muusikko Milla Rumin pupuseinä, kuvataiteilija Hanna Saarikosken patteri ja kirjailija Anita Konkan sänky.

Olin outo lapsi. Katsoin formuloita ja puhuin niistä.” (Aura Nurmi)

Lehti paitsi ilahduttaa niin myös herättelee: kirjallisuuslehdissä yleensä noin kolmannes kirjoittajista on naisia – Nuoren Voiman Naistenlehti on naisvoimin tehty.

En ymmärrä, miten 1400-luvulla maalatussa Hieronymus Boschin Viimeisessä tuomiossa on yksityiskohtana vaaleanpunainen kesäsandaali.” (Riikka Ala-Hakula)

Osta oma Naistenlehtesi messutarjoushintaan 10 euroa (norm. 12 e) Nuoren Voiman Liiton sopesta (7 C 45) Helsingin Kirjamessuilta! Myynnissä myös tarkoin valittuja lehtipaketteja – ennakkoon myynnissä marraskuun naispaketti, joka sisältää Nuoren Voiman numeroita takavuosilta!

Irtonumeroa voi myös tilata kympin messuhintaan (postikulut lisätään hintaan) 25.10.2015 saakka osoitteesta tilaukset [at] nuorenvoimanliitto.fi

***

Nuori Voima järjestää kulttuurilehtien sukupuolittuneisuutta ruotivan paneelikeskustelun Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 23.10. (klo 18, Aino-sali). Millä tavalla sukupuoli vaikuttaa kirjallisuusjournalismissa? Onko sillä väliä? Miksi sillä olisi? Mukana keskustelemassa ovat Karo Hämäläinen (tuottaja, Parnasso), Aleksis Salusjärvi (päätoimittaja, Kiiltomato.net) ja Maria Säkö (tanssi- ja teatterikriitikko, freelancer ja tietokirjailija) sekä Maaria Ylikangas (päätoimittaja, Nuori Voima).

Jätä kommentti